KÜTAHYASPOR 2 HACETTEPE 1 (23.04'23)

DÜĞÜM UZATMALARDA ÇÖZÜLDÜ! 2-1

Bu sezon üç maç üst üste hiç kazanamayan, son iki maçında ise geriye düştüğü maçları çevirerek bayramın 3.gününde aynı zamanda 23 Nisan'da üçüncü galibiyetiyle üç bayramı bir arada yaşatmak için Hacettepe karşısına çıkan Belediye Kütahyaspor ömrümüzün kısaldığı maçta mucizevi bir zafer kazandı.

Ligde kalma mücadelesi veren Hacettepe karşısında, ilk devre adeta deplasman takımı gibi oynayan bir Kütahya vardı. Hacettepe'nin üzerine gitmeyen, tempoyu yükseltmeyen, rakibi zorlamayan mavi lacivertlilerimiz sadece Enes ile gole yaklaştığı pozisyon dışında hücumda silik bir görüntü sergiledi.

Devre arasında bir şeyler değişir diye bekledik, olmadı. Bekir Ozan Has, binlerce sabırsız taraftarın önünde adeta peygamber sabrı sergiledi. 65.Dakikaya kadar oyuna hamle gelmedi.

Özellikle 55-65 arasında konuk takım oyuna hükmetti. Hasan Sürmeli yüzde yüz bir pozisyonu önlerken Hacettepe ceza sahamıza kalabalık gelerek bir kaç kez daha tedirginlik yarattı.

Nihayet 65'de iki değişiklik birden oldu. İlk 45'i kanatta tüketen, sakatlıktan dönen Can ile birlikte Niyazi kenara gelirken Bilal Şeflek ve Yusuf Atasoy oyuna dahil oldu.

Yusuf'un önde prese katılmasıyla Hacettepe birinci bölgeden uzun çıkmaya başladı. Üstün top tekniği ile oynadığı anlarda oyuna hareket getiren Berkant'ın girmesi için de Bekir Hoca tam 83 dakika bekledi. Hafta içi tüm taraftar gruplarının ve bizlerin 'Sabır' vurgusu vardı. Ama 0-0 devam eden maçta sanki öndeymişçesine ağırdan aldığımız anlarda gerçekten sabırlı kalabilen Kütahya taraftarına da bugün bir teşekkür edilmeli. Hiç kolay değildi.

81'de ikiye bir giderken yan hakemin kaldırdığı abes ofsayt bayrağının ardından 82'de Bilal'in ortasında Yusuf'un kaleciyi geçip çizginin gerisinden çıkartılan kafasına da aynı yan hakemden gol kararı çıkmadı.

Berkant'ın da girmesiyle artık galibiyetten öteye kurtuluş olmadığını idrak eden takımımız, rakibin üzerine top yekün gitti. İşte bu anlarda üst üste korner kazanılırken 90.Dakikada Bilal Şeflek korneri Talha ile paslaşarak kullandı. Talha ortaladı önce Yusuf vurdu kaleci tokatladı, ceza sahasının fırsatçı ismi Berkant Şahin Kök kalecinin dibinde bitti. Vurdu, gol oldu. Dumlupınar'da sevinç çığlıkları tüm şehre yayıldı. Ölüp ölüp dirildiğimiz maçta, şans bir kez daha yüzümüze gülmüştü. Ancak en az 80 dakikası eziyet gibi giden maçta atılan bu gol filmin sonu değil, henüz başıydı. Tabii o dakikada çılgınca sevinen bizler, az sonra olacaklardan habersizdi.

Bekir Hoca İbrahim Başer ile Emrah'ı çağırdı ancak Hacettepe frikik kazanmıştı. Frikik auta gidecek, bu değişiklikler gelecekti. Oyundan Talha ve Enes çıkacaktı.

90+3'te Fatih Karslı frikiği kullandı baraja çarpan top Hasan'ı ters ayakta yakaladı. Soğuk duş etkisi yaşatan bu golle Dumlupınar sessizliğe büründü. Bayramı yaşayacakken çöküp kaldık. Değişiklikler iptal oldu.

Maç yeniden başladı. Enes ve Fatih Kunat kısa paslarla sağdan gelip topu merkeze taşıdılar. Fatih Talha'ya verdi. Tüm Hacettepe savunmasının geriye yaslandığı bu anda yaklaşık 30 metreden Talha Mayhoş o muhteşem sol ayağına topu aldı, Talha topa vurmadı, aslında kulağına fısıldadı; '' Bu şehir tüm acıları yaşadı, artık yaşamasın'' dedi. ''23 Nisan'da bu statta herkes bir anlığına çocukluğuna dönsün, tüm dertlerini unutsun, çocuk gibi ağlasın, çocuk gibi zıplasın, çocuk gibi amaçsızca koştursun'' dedi. Top Talha'yı dinledi. İp gibi gitti. Zaten o top Talha'nın ayağından o mesafede, o kaleye doğru yola çıktığında posta güvercini gibi adresi hiç şaşırmamıştı bugüne kadar. Yine öyle oldu.

Aynı maçta uzatma anlarında şampiyonluk golünü iki defa attı Kütahyaspor. Sonrası kelimelerle ifade edilmesi zor duygular..

Kazandık, ama ne kazanmak. Kütahya'nın havası gibi dört mevsimi yaşadık. Sonu Yaz oldu, sonu zafer oldu.

Bu oyun bugün bize hiç ama hiç yakışmadı. Kazandık, rakiplerin takıldığı haftada kritik bir üç puan daha aldık. Tadını çıkartacağız. Mutluluğunu yaşayacağız. Bundan sonra da düğümün son topta dahi çözülebileceğini bu golü düşünüp hatırlayacağız.

Bayramın Kutlu Olsun Kütahya!

 

ZİYARETÇİ SAYACI

BUGÜN967
DÜN1049
BU HAFTA7111
BU AY35689
TOPLAM5152183

jbc vcounter

Şu An Kaç Kişiyiz

Şu anda 27 ziyaretçi çevrimiçi
Powered by ArtTree

İletişim