'ÇUĞ'ALLAMIYALIM! Önce büyük ümitlerle başladığımız sonra eyvah biz gidiyoruz dediğimiz anlarda Cengiz Seçsev'i göndermek için uğraştık durduk...O gitti Murat Özgen'le hayata tutunduk ama o da bindiği dalı kesmeye kalkınca Özdemir Arat'ın kollarına yapıştık...Kurtar bizi hocam.Ama niye geldi niye gitti derken ateşin tam içine düşüverdik aniden...Aslında pek ani sayılmaz çoğuna göre, göz göre göre...
Artık; Bu yıl gidiyoruz dedik çoğumuz ki buna bende dahil.Aniden karşımıza çıkan Zekeriya Ünaldı ve arkadaşları can simitlerimiz oldular.Önce neyin reklamı, neden Kütahyaspor? diye sorarken belki de bugüne kadar ki ezilmişliğin verdiği umutsuzluk vardı içimizde.Yine geçici bir heves mi? diye homurdananlar çoktu.
Ama bu gelişme kısa sürede Kütahyaspor'u yukarılara taşıdı.Daha bir ay öncesinde Lig A'da Uşakspor'u çalıştıran yılların tecrübesi Timuçin Çuğ az laf çok iş parolasıyla ilerleyip yıllar sonra dört maç üst üste kazandırdı Kütahyaspor'a... Ligi bir anda 10.sırada bitiriverdik ve ligde kaldığımız gece Bursa dönüşünde seneye şampiyonuz diyen Zekeriya Başkan'a inanarak hayaller kurulmaya başlandı.
Koskoca 2007 sezonunu Allah'ım forvet diyerek geçiren bir takım olarak yeni sezonda bambaşka bir heyecan bekliyoruz.Kaliteli futbolcular, kişilikleriyle takdir kazanan ve taraftarı ateşleyecek yepyeni isimler.
İç transferde son yılların en sorunsuz yılını yaşadık diyebilirim.Çünkü istediğimiz futbolcuların hemen hepsi takımda kaldı.
Dış transferde bir ara Oktay, Recep diye heyecanlansak da aslı çıkmadı.Aslında belki de iyi oldu.Kendini Kütahyaspor formasından üstün görmeyecek futbolcular mutlaka daha başarılı olacak ve sadece futbollarıyla göze batacaklardır.
Zekeriya Ünaldı karşımıza çıktığında eyvah! kim bu adam diye korkanlar, şimdi de eyvah yetkiler teknik direktörde diyerek, yine geçmiş yanlışlara dayanarak, belki de haklı olarak şüphe ve endişe duyuyorlar.
Bence de yetkiler biraz sınırlandırılmalı.Özellikle transferde yönetim biz de alacağız diyerek ağırlık koymalı diye düşünüyorum.Ancak teknik direktörde güvenilir birisiyse ona inanmak gerekir...Buna ilişkin iyi ve kötü örnekler var.
İki sezon önce Antalyaspor'a CEO göreviyle getirilen ve dört yıl buradasın.Al,sat,bul, getir herşey sende denilen Yılmaz Vural ilk yılında şampiyon yaptığı takımı bu sezon Süper Lig'de de taraflı tarafsız herkese alkışlattı.Bu bir hoca başarısıydı.Ayrıca bir çok isimsiz cengaveri de şuan Türkiye'ye nam salmış durumda.
Yani yetkilerin tümüyle Çuğ'a verilmiş olmasına çok da karamsar bakmıyorum hocamızın geçmişte yaptıklarına dayanarak.2001 Sezonunda Uşakspor'a aynı yetkiyle gittiğinde kurduğu gençlerle dolu yeni kadro Uşakspor'un gelecekte ki iskeleti olmuştu.
Hedeflerini büyüten Kütahyaspor'da hocanın büyük hedeflere uygun işler yapacağını düşünüyorum.Transfer edilen futbolcuları gördükten sonra isimlere göre yorum yapmak daha doğru olacak tabii mutlaka.
Çünkü dert yandığımız Murat Özgen'in getirdiği futbolcular geldikleri yerlerde kulübe elemanları olmuş isimlerdi.Sonu da hüsran oldu.Bir de Çuğ'un getirdiklerini görmek, sonra konuşmak doğru olacak.
Ama ben Timuçin Çuğ gelmeden bir gün önce çok kaliteli bir hoca geliyor demiştim. Sırf Çuğ'a güvenerek bu takım düşmeyecek diye büyük konuştum o günlerde.O zamandan beri kalitesinden hiç şüphe duymadım.Hala da duymuyorum.Umarım yanılmam.
Ama gelin görün ki Kütahyaspor taraftarının cefası bitmek bilmiyor. Bursaspor'un genel kurulu varmış, Levent Kızıl bırakmış. Bize ne bundan mı? Öyle olması gerekir normalde haklısınız hepiniz.Ama üç adaydan Ali Karasu'nun listesine bakıyoruz Zekeriya Ünaldı...Aaa bizim başkanın adı da Zekeriya Ünaldı.Habere bak hahaha diyoruz.Olur mu ya yanlışa bak diyoruz ama yandaki fotoğrafta en yakışıklı haliyle duruyor Zekeriya Başkan.
Hadii gelde çık işin içinden! Gel de sen şaşırma, gel de sen panikleme, gel de sen ya ne olacak sonumuz diye efkarlanma.
Şimdi haklı olarak bir açıklama bekliyoruz bize şampiyonluk sözü veren dudaklardan. Yok arkadaşlar isim benzerliği, yok Kütahyasporlular hatırı fotoğrafıydı o diyecek diye! Benim size sözüm var bu sezon şampiyon olacağız siz git demeden de hayatta Kütahyaspor'u bırakmam diyecek diye ümitleniyoruz.Ya da oraya formaliteden ad yazdırdık biz Kütahyasporluyuz diyecek biliyoruz.Yine kimliğini çıkartıp bakın beyler Kütahya yazıyor ve ben bundan gurur duyuyorum diyecek televizyon ekranlarında Zekeriya Başkan!
Öyle olmassa mı? Yok be arkadaşlar hep Kütahyaspor taraftarı üzülecek değil ya, besbelli şaka yapıyor başkan bize.Ama kızmak yok öyle hemen.Haklı adam, bu takımı o gelmese kimse kurtaramazdı.Öyle değil mi ama?
Allah sonumuzu hayır etsin, diyerek bitireyim bende, uzun aradan sonra yazdığım bu uzun yazımı...(22-05-2007) ********* NOT:Eski sitede 278 kez okundu..
|